Ako sa správne starať o čalúnenie na stoličkách z ekokože


Eko, syntetická či umelá koža predstavuje lacnejšiu náhradu pravej kože. Stále vyzerá elegantne a luxusne, navyše je dostupná vo viacerých farebných variáciách. Úplne presné vlastnosti a rovnako dlhú životnosť však od nej očakávať nemožno, čo je zohľadnené v cene.


Čo áno a čo nie pre eko kožené čalúnenie 


Najlepšou prevenciou pre čalúnenie z ekokože je rovnako ako pri pravej koži vhodné umiestnenie nábytku mimo teploty vyššej ako 25 °C a priameho slnečného žiarenia. Hoci je eko koža v porovnaní s prírodnou úpravou vzdušnejšia a pružnejšia, teda odolnejšia a mäkšia, teplom by sa mohla vysušiť a popraskať, prípadne začať olupovať.

Na pravidelnú údržbu si vystačíte s mäkkou handričkou na odstránenie prachu, prípadne vlhké pretretie povrchu. Vždy je vhodné eko kožu ihneď vysušiť, opäť jemne, handričkou, nikdy nie fénom či na priamom slnku.

Škvrny na eko koženom čalúnení na stoličkách či sedačke jednoducho odstránite handričkou, vodou a saponátom, prípadne mydlom. Vyvarujte sa agresívnym čistiacim prostriedkom a kefkám, ktoré by mohli poškodiť povrch natrvalo. Vhodné nie sú ani prostriedky určené na
pravú kožu.


Dôkladné čistenie spočíva v použití čistiacich prostriedkov určených na eko kožu. Pokiaľ eko kožené čalúnenie udržiavate pravidelne, ročné ozdravovacie kúry ako pri pravej koži nevyhnutné nie sú.


Čalúnenie z ekokože a nábytok z našej ponuky