Ako sa správne starať o nábytok z masívneho dreva

Masívne drevo so svojou štruktúrou vnáša dotyk prírody do akéhokoľvek interiéru. Ďalšími veľkými bonusmi sú jeho dlhá životnosť a odolnosť, vďaka ktorým si jeho prítomnosť môžete vychutnávať v dlhodobom horizonte.
Mäkké alebo tvrdé drevo sa na využitie v nábytkárskom priemysle povrchovo upravuje mastom, olejom alebo voskom. V závislosti od povrchovej úpravy sa odvíja starostlivosť o výrobky z tohto naturálneho materiálu.


Čo áno a čo nie pre masívne drevo 


Prevencia ochrany nábytku z masívneho dreva spočíva v ochrane jeho povrchu pred veľkým množstvom vody, veľmi horúcimi či mrazenými výrobkami,ako aj pred ťažkými predmetmi vo voľnom páde.


Pravidelná údržba spočíva v odstraňovaní prachu a malých nečistôt mierne vlhčenou bavlnenou handričkou alebo handričkou z mikrovlákna. Na olejovaný masívny nábytok sú k dispozícii prípravky obsahujúce vosk, ktorý uzatvára póry, čím ochraňuje drevo pred externými nečistotami. Na lakované a voskované povrchy sú určené čistiace prostriedky s antistatickou zložkou brániacou usadzovaniu prachu.


Určite sa pri čistení vyhnite produktom so silikónmi a kuchynským čistiacim prostriedkom, ktoré môžu povrchy z masívneho dreva trvalo poškodiť.
Škvrny a diery na masívnom dreve je možné jedine radikálne prebrúsiť a premazať.


Dôkladné čistenie doprajte nábytku z masívneho dreva aspoň trikrát za rok. Ozdravná olejová kúra – s prírodným alebo čistiacim olejom, ktorý do povrchu vtierajte v smere jeho
štruktúry suchou vlnenou handričkou, dodá nábytku nový dych.


Nábytok z masívneho dreva v našej ponuke: