Ako na interiér 21. storočia?

Oblasť bývania a interiérového dizajnu sa v posledných rokoch vyvíja dramatickým tempom. Podobne ako sa menia ročné obdobia, aj vo svete bývania a interiérového dizajnu nastávajú neustále zmeny. Nové štýly, nové materiály, komplexnosť či minimalizmus, každý si tu nájde to pravé orechové.

Zdroj obrázku: www.onefinestay.com 


Prvým krokom k dokonalému bývaniu sú farby

Jedným z hlavných prvkov, ktorý okamžite zmení vzhľad interiéru ako šibnutím čarovného prútika je farebné prevedenie vnútorných priestorov. Práve farebný náter rozhodne, ako sa bude obyvateľ vo svojom budúcom hniezdočku cítiť. Nasleduje nábytok, ktorý dokáže v kombinácii s vhodne zvolenými farbami hotové zázraky.

Zdroj obrázku: www.onefinestay.com 
Aké sú trendy na poli farieb? Chybu nikdy neurobíte s jemnými pastelovými odtieňmi farieb. Odtieň, s ktorým zaručene nešliapnete vedľa je v ľahkej zelenej farbe, ktorá zároveň pôsobí veľmi pozitívne na ľudskú psychiku. Obľúbená je aj žltá a marhuľovo-oranžová. Jedná sa o teplé tóny farieb, ktoré v interiéri navodia príjemnú domácku atmosféru. Vyfarbené priestory je však potrebné doplniť vhodným nábytkom. Vývoj v tejto oblasti je veľmi zaujímavý. Obrovskej obľube sa už dlhú dobu teší drevo. Jeho vôňa nám totiž akosi automaticky pripomína prírodu. Ak je drevo kvalitné, vydrží celé generácie. Množstvo moderných ľudí dnes žije v rušnom prostredí veľkomiest. Takto si môžu aspoň čiastočne vytvoriť domov, ktorý navodí pocit vidieka takmer kdekoľvek.

Prebuďte svoju kreativitu

Okrem kvalitného nábytku je v obľube aj výroba vlastných interiérových prvkov v minimalistickom štýle. Stačí vziať rozum do hrsti. Veľmi obľúbené sú rôzne druhy kobercov zavesené na stene namiesto klasických a nudných tapiet. Ak priložíte ruku k dielu, dodáte interiéru kus vlastného srdca a budete sa cítiť príjemnejšie. Preplnené interiéry s nábytkom usporiadaným bez ladu a skladu sú dnes out. Menej je niekedy naozaj viac.

Zdroj obrázku: www.onefinestay.com 
Dokonalosť v úprave povrchov nábytku je na ústupe. Nie je to vôbec prekvapením. Všetko čo je totiž úplne bez chybičky je nudné. Uhladené a jednofarebné povrchy? Tradičný dizajn nábytku? Nuda. Dnes letia zámerne neupravené povrchy, ktoré pôsobia nedokončene a nábytok, pri ktorom sa jeho tvorcovia nebáli popustiť uzdu svojej fantázii. Prečo je to tak? V takýchto priestoroch je totiž cítiť život a nie nedotknutosť.