Relaxačné kreslo – nielen ako darček

Vianoce, výročie či životné jubileum sa bez darčeka nezaobídu. Pokiaľ radi darujete praktické kúsky, ktoré sa len tak rýchlo neminú, ale potešia dlhodobo, každodenne a nielen obdarovaného, ste na správnom mieste. Relaxačné kreslo je totiž ideálnym darčekom, a to zďaleka nie len pre dedka.Obrázok článku

Ako vybrať správne relaxačné kreslo?

Ak vyberáte kreslo ako darček, myslite v prvom rade na požiadavky obdarovaného. Inak sa môže stať, že pre tento solitér budete musieť nájsť miesto vo vlastnom interiéri. Čo by zas nebola až taká veľká škoda, pokiaľ by sa vám tam zmestilo a hodilo.


V závislosti od obdarovaného, ktorého chcete potešiť a miesta, kam ho plánujete umiestniť, zvážte pri jeho výbere nasledovné úvodné položky:

Pre koho? Iné kreslo sa zrejme bude páčiť juniorovi, iné starým rodičom a tiež manažér môže mať úplne inú predstavu o štýle či materiálovom prevedení.


Pri akej príležitosti? Vianoce, výročie, jubileum alebo len vynovenie interiéru či dožičenie relaxu v pohodlí domova, pohodlné relaxačné kreslo je prakticky pragmatickým darčekom s každodenným využitím.


Kam? Iné kreslo zapasuje do mládežníckej izby, rozdielne starej mame do obývačky, úplne iné do modernej pracovne ako do vintage jedálne či spálne. Relaxačné kreslo si však svoje miesto nájde aj v hale pri krbe či v hosťovskej izbe alebo knižnici. A pravidelných pár minút na odpočinok v rámci unaháňaného dňa isto ocenia aj manažéri vo svojej kancelárii.

 

Vhodné miesto pre relaxačné kreslo

Rovnako ako akýkoľvek iný kus nábytku, aj nové relaxačné kreslo bude súčasťou interiéru, do ktorého ho plánujete umiestniť. Preto by malo spĺňať určité kritériá nielen nového majiteľa, ale aj miesta, ktoré bude jeho novým stanovišťom.


Dostatočne veľké – nielen na kreslo samotné, ale aj jeho príslušenstvo. Relaxačné kreslá s podnožkami, či už separátnymi alebo vysúvacími, si vyžadujú viac priestoru ako bežné stabilné kreslo, od ktorého sa nič špeciálne neočakáva.


Stabilné – novému nábytku, ktorý má byť pravidelne (vy)užívaný, je vhodné nájsť trvalé miesto, nie len úschovňu, z ktorej vás po čase prestane baviť presúvať ho inam.


Praktické – relaxačné kreslá sú väčšinou interiérová záležitosť, no nikto vám nebráni zobrať si ich aj na terasový vzduch. V závislosti od materiálu však potom dohliadnite, aby váš miláčik zbytočne nevybledol či nebol ošľahaný vetrom.


Útulné – či už s výhľadom alebo nadhľadom, relaxáciu, ktorú si chcete vy alebo ktokoľvek iný v kresle užívať, je vhodné doplniť aj príjemným okolím. Ledva vysunúť podnožku a pozerať pritom do steny zrejme nie je cieľom oddychu v relaxačnom kresle.


Relaxačné kreslá z našej ponuky

Keď už viete, komu a kam, prejdite k výberu samotného kresla. Veľkosť, nosnosť, materiál, technické možnosti či farebné prevedenie sú už len maličkosti, ktoré potešia a oddych vylepšia.


Vyberať môžete z nasledovných alternatív:

Ak potrebujete pomôcť s výberom, radi vám poradíme nielen s vaším novým praktickým darčekom v podobe relaxačného kresla, ale aj s vhodnými doplnkami k nemu.