Oblečte svoje steny do štýlovej tapety

Dekoratívne finálové úpravy v tapetovom prevedení spravia aj z obyčajnej steny zaujímavý solitér či lákavý prvok priťahujúci pohľady. Unikátne tapety na steny z dielne Wall Art a ich kolekcie OriginalsArte svojou jedinečnosťou zaručene nezostanú bez povšimnutia.

Nespočetné vzory, farby a povrchové úpravy pomôžu vyniknúť akejkoľvek ploche či naopak, zamaskovať jej nedokonalosti. Hra s optikou je rovnako zaujímavá a vo výsledku efektívne efektná. Zväčšiť alebo zútulniť priestor práve prostredníctvom vhodných farieb a vzorov je alchýmia i umenie, ktorých sa však nemusíte obávať. Keď sa kombinácia podarí, dlhodobý multifunkčný efekt je zaručený.

Prečo a kedy siahnuť po tapete?

Ktoré steny a miestnosti si žiadajú tapety? Veľké, chladné, staré a nie práve ideálne povrchy dokážu s tapetami priam rozkvitnúť. A to vôbec nemusíte využívať florálne vzory. Rovnako dobre sa však tieto umelecké kúsky vynímajú aj v nových moderných interiéroch alebo menších miestnostiach. Stačí zapojiť cit, zmysel pre detail a každá stena bude výnimočná.

Trendové tapety sú využiteľné nielen v spoločenských miestnostiach, ale aj v oddychových zónach, v priestoroch s veľkým pohybom osôb rovnako ako v intímnej sfére spálne či čitateľského kútika. Vniesť ľahkosť a hravosť do detskej izby prostredníctvom nápadných a nápaditých farieb alebo rozprávkových príbehov umožní deťom a juniorom ponoriť sa do sveta fantázie. A všetci tak budete kreatívni nielen pri zariaďovaní.

Menej či viac zásadné zmeny robte vždy premyslene. V existujúcich interiéroch, ktoré chcete doladiť či podporiť novou tapetou, je vhodné brať do úvahy aktuálne vybavenie nábytkom, ku ktorému tapetu doplníte. Minimalizmus znesie aj abstrakciu a geometrické vzorce, zatiaľ čo bohato zdobený
interiér si žiada jednoduchosť.

Vyhnite sa prehnaným kombináciám. Tapety Wall Art sú také exkluzívne, že jeden vzor bohato stačí. Radšej ho skombinujte s jednofarebnou plochou alebo s rovnakým modelom na inej stene. Nie vždy je potrebné tapetovať všetky steny narovnako.


Stenové dekorácie, aj o čosi viac

Úlohou tapety nie je len tváriť sa pekne. Vyrobená z kvalitného materiálu dokáže oveľa viac.

Jej maskovaciu schopnosť oceníte pri prasklinách, nerovnostiach či starších stavbách z materiálov, ktoré už majú čosi odžité.

Tlmenie zvukov, hoci by ste to nepovedali, je tiež výsledkom tapety na stene.

Tapetová izolácia síce nie je porovnateľná s pôvodnými, na tento účel zhotovenými tlmičmi, no zvládne mierne zmierniť príznaky aj v tomto smere. Moderné tapety na stene dokážu zabrániť vzniku a šíreniu plesní, čo tiež nie je zanedbateľná funkcia.

Steny ako najväčšie plochy v interiéri si pri zariaďovaní vyžadujú svoju pozornosť od začiatku, do posledného milimetra. Nakoľko práve detaily dotvárajú a robia komplexným každý celok.

Vneste závan sviežosti do vášho súkromného či pracovného priestoru pomocou správnej tapety z kolekcií Wall Art. Jedinečné a originálne tapety Wall Art vyrobené podľa európskych štandardov sú krásnymi aj praktickými eko doplnkami do vašich interiérov. Vyberať môžete z kolekcií OriginalsArte z viac ako 700 neopakovateľných dizajnov.

Kedy radšej využiť tapety?

Inovatívne technológie a materiály dnešnej doby umožňujú vzniknúť početným variáciám povrchov, štruktúr, farieb či kombinácií. Odolné, neškodlivé a jednoducho udržiavateľné tapety Wall Art tak môžu krášliť aj váš interiér a dodať mu aj o čosi viac – sviežosti, hygieny, pragmatickosti.


Prečo sú tapety Wall art ekologické?

Vyrobené z vysoko kvalitného vinylu, s maximálnym dôrazom na ekológiu aj zdravie, tapety Wall Art netoxickéhygienicky nezávadné.
Eko technológia tlače HP Latex poskytuje nielen vysokú presnosť a farebnosť, ale súčasne využíva len prírodné molekuly vody, pigmentu a latexových častíc, ktoré sa na seba vzájomne viažu, čím vytvárajú finálny farebný efekt. Bez bežných rozpúšťadiel a karcinogénnych prísad je tento spôsob
výroby bezpečný po všetkých stránkach - pre životné prostredie, aj ľudí. Zároveň sú tapety Wall Art odolné voči mechanickému poškodeniu, premočeniu aj zafarbeniu.

Po dodatočnom ošetrení tekutým lakom sú tapety Wall Art vhodné i do vlhkých miestností ako sú kuchyne a kúpeľne. Špeciálny ochranný náter ich ochráni pred vsiaknutím potravinárskych, kozmetických a iných produktov, ktoré v prípade núdze z povrchu jednoducho zotriete.
Potlač technológiou UV gélu je tiež odolnázdravotne bezpečná, preto sú tapety Wall Art hygienicky vhodné aj do detských interiérov či nemocníc. Certifikovaná výroba spĺňa požiadavky európskych noriem a štandardov.


Povrchy tapety Wall art

Vinylová povrchová úprava na štruktúrovanej netkanej textílii v hrúbke 350 g - 440 g dotvorená dodatočnými aplikáciami vytvára nasledovné reliéfy:

  • betón – s povrchom evokujúcim surovú stenu
  • ľan – teplejší efekt látky
  • štetec – kefovaná štruktúra evokujúca pohyby štetca
  • umelecký povrch – zjemnený efekt betónu
  • štuko – pripomína ozdobnú omietku
  • rustik – vzor špachtľovej úpravy
  • farebné textúry – zlaté, strieborné, medené vytlačené na textilnom povrchu

Vyberte si farby, vzory a povrchy zo širokej ponuky viac ako 700 vzorov dielne Wall Art a jej kolekcií Originals alebo Arte. Každá stena môže byť jedinečná.