Dekoračné zrkadlá - osvieženie vášho interiéru

Dekoračné zrkadlá vďaka ich originalite dokážu pridať do miestnosti šarm a osobitý nádych. Originálny rám, nepravidenný tvar, či dokonca farba skla vedia navodiť tú správnu atmosféru ideálnu pre váš interiér. V tomto blogu sa pozrieme na spôsoby, ako využiť jednotlivé vlastnosti dekoračných zrkadiel a na výhody, ktoré prinášajú do vášho domova. 

  • Dekoračné rámy

Rôzne druhy rámov - hrubé, zlaté, strieborné, krištáľové, farebné a iné, dodávajú zrkadlám osobitý charakter. Použite ich ako dominantný prvok na stenu alebo ako súčasť vašej galérie na zdôraznenie vášho umeleckého zámeru. Tieto rámy majú schopnosť zdôrazniť krásu samotného zrkadla a zároveň dotvárať atmosféru miestnosti. Tiež môžu slúžiť ako centrálny bod v miestnosti a prilákať pozornosť, čím dodávajú priestoru výnimočný štýl.

  • Nepravidelné tvary zrkadiel

Nepravidelné zrkadlo môže slúžiť ako centrálny bod miestnosti, pričom priláka pozornosť a dodáva miestnosti osobitý štýl a charakter. Umiestnením zrkadla s nepravidelným tvarom na správne miesto môžete opticky zväčšiť priestor miestnosti a vytvoriť tak optickú ilúziu. Rovnako môže byť použité na zdôraznenie určitých architektonických prvkov miestnosti, ako sú oblúky, klenby alebo iné jedinečné detaily.

  • Farba skla zrkadiel

Farebné zrkadlové sklo je skvelý spôsob, ako osviežiť priestor a pridať doň farbu a žiarivosť. Použite ho na zdôraznenie určitej oblasti alebo na vytvorenie jedinečného akcentu, ktorý priláka pozornosť. Kombinujte farebné zrkadlové sklo s ďalšími materiálmi, ako sú drevo, kov alebo kameň, pre dynamický a zaujímavý vizuálny efekt. Umiestnite farebné zrkadlové sklo na miesta, kde bude odrážať špecifické prvky miestnosti alebo vonkajšieho prostredia, čím vytvoríte fascinujúcu optickú ilúziu. Pri výbere farebného skla pre vaše zrkadlo je dôležité zvážiť štýl a atmosféru, ktorú chcete v miestnosti dosiahnuť. Napr. Gold Glass alebo zlaté sklo je sklo, ktoré svojím vzhľadom pripomína renesančné zrkadlá s leštenými zlatými plátmi. Antique Glass , alebo antické sklo je umelo narušené zrkadlo so špeciálnymi nepravidelnými vzormi, ktoré pripomínajú sfarbenie spôsobené plynutím času

  • Podsvietené dekoračné zrkadlá

Prečo umiestniť podsvietené dekoračné zrkadlá do miestnosti? Okrem estetických výhod, ako je pridanie štýlu a elegancie, majú podsvietené zrkadlá aj praktické výhody. Ich jemné osvetlenie môže vytvoriť relaxačnú atmosféru a zlepšiť celkovú osvetlenosť miestnosti. Navyše, umiestnenie podsvietených zrkadiel na strategických miestach môže opticky zväčšiť priestor a prispieť k lepšiemu osvetleniu miestnosti.

 

 

Dekoračné zrkadlá sú skvelým spôsobom, ako pridať do vášho interiéru štýl a eleganciu. S ich rôznymi štýlmi a farebnými možnosťami sú ideálnym doplnkom pre každý typ domova. Použite ich kreatívne a sledujte, ako váš interiér záři novým životom.